در این متن سعی داریم به مقایسه PlayStation Now و ایکس باکس گیم پس بپردازیم و قابلیت های هریک را با دیگری مقایسه کنیم
مقایسه PlayStation Now و ایکس باکس گیم پس یکی از مهم ترین بحث های درگرفته بین گیمرهای علاقمند به سونی و مایکروسافت است. از طرفی گیمرهای سونی معتقدند سرویس اشتراکی استریم محتوای این کمپانی عملکرد بهتری را در مقایسه با گیم پس مایکروسافت دارد و از سوی دیگر، مایکروسافتی ها نیز سرویس گیم پس و کتابخانه غنی این سرویس را برتر می دانند. در این مطلب به معرفی قابلیت های هریک از این دو سرویس خواهیم پرداخت و مقایسه ای مختصر بین قابلیت های هریک از آن ها ارائه خواهیم داد.
مقایسه PlayStation Now و ایکس باکس گیم پس
به منظور مقایسه دو سرویس اشتراکی سونی و مایکروسافت، در سه دسته مختلف ارزش، کیفیت و تجربه استریم به بررسی آن ها خواهیم پرداخت و در نهایت نتیجه گیری نهایی را ارائه خواهیم داد.
قیمت دو سرویس
علیرغم اینکه به طور کلی نمی توان دو سرویس را تنها با قیمت خام آن ها با هم مقایسه کرد، اما در پاره ای از اوقات، ارزش خام یک سرویس می تواند فاکتوری مهم در انتخاب هریک از آن ها باشد. سرویس PlayStation Now تنها در یک پکیج با قیمت ۱۰ دلار در ماه در اختیار علاقمندان قرار می گیرد و امکان دسترسی به کتابخانه ای گسترده متشکل از بیش از ۸۰۰ عنوان از بازی های نسل کنونی و نسل های گذشته پلتفرم پلی استیشن را در اختیار مشترکین قرار می دهد. این بازی ها به صورت استریم و یا قابل دانلود بر روی پلی استیشن ۴ و پلی استیشن ۵ در دسترسی علاقمندان قرار می گیرند.
از سوی دیگر، مایکروسافت چندین گزینه مختلف را پیش روی علاقمندان به سرویس گیم پس قرار می دهد. مشترکین هر دو پلتفرم ایکس باکس و PC قادرند به طور جداگانه با پرداخت رقم ۱۰ دلار در ماه، اشتراک این سرویس را خریداری کنند و به مجموعه ای بالغ بر ۱۰۰ عنوان از بازی های پلتفرم انتخاب شده به طور رایگان دسترسی داشته باشند. از سوی دیگر، سرویس ایکس باکس گیم پس آلتیمیت نیز با قیمت ۱۵ دلاری قابل خرید است و به جز تمامی خدمات سرویس گیم پس، قابلیت های دیگری نظیر اشتراکی Xbox Live Gold یا دسترسی به اشتراک های EA Play و xCloud را در اختیار خریداران قرار می دهد. البته طبق وعده مایکروسافت، مشترکین هر دو نوع مختلف گیم پس، قادر خواهند بود تمامی بازی های انحصاری مایکروسافت و برگزیده ای از عناوین AAA را در روز عرضه بطور رایگان در اختیار داشته و تجربه کنند.
با در نظر گرفتن موارد بالا، برنده این بخش مقایسه PlayStation Now و ایکس باکس گیم پس را باید سونی دانست که تعداد بازی های بیشتری را با قیمتی یکسان در اختیار مشترکین خود قرار می دهد.
ارزش محتوای دو سرویس
علیرغم برتری عددی سونی در تعداد بازی های ارائه شده بر روی گیم پس، برنده جدال ارزش محتوایی سرویس های اشتراکی را باید مایکروسافت دانست. چراکه علیرغم تعدد بیشتری بازی های سرویس PlayStation Now، امکان اینکه یکی از بازی های جدید و انحصاری پلی استیشن بر روی این سرویس مشاهده کنیم، تقریبا نزدیک به صفر است! البته برخی انحصاری های دوست داشتنی قدیمی تر PS4 نظیر بلاد بورن یا The Last of Us بر روی این سرویس قرار داشته و قابل تجربه هستند، اما خبری از بازی های جدیدتر نظیر Ghost of Tsushima یا Ratchet and Clank: Rift Apart بر روی این سرویس نیست.
از سوی دیگر، سرویس گیم پس، کمتر بودن تعدادی بازی های موجود در کتابخانه خود را با کیفیت آن ها جبران می کند و با قرار دادن بازی های باارزش و محبوبی نظیر Red Dead Redemption 2 در کتابخانه خود، عملکردی عالی را در این زمینه ارائه می دهد. خرید کمپانی های مطرح ZeniMax و یا اخیرا اکتیویژن نیز به زعم بسیاری کارشناسان با هدف بهبود کیفیت عناوین قرار گرفته بر روی گیم پس انجام شده است و در کنار سرویس هایی نظیر EA Play و یا یوبی سافت پلاس، قادر است مجموعه ای فوق العاده را به علاقمندان ارائه دهد. همچنین، فراموش نکنیم که تمامی بازی های انحصاری بزرگ ایکس باکس نظیر فورزا هورایزن ۵ یا Halo Infinite نیز به طور کامل بر روی سرویس گیم پس قرار گرفته اند و بدون هیچ هزینه ای در اختیار مشترکین این سرویس هستند.
تجربه استریم دو سرویس
به طور کلی سرویس PlayStation Now بر اساس استریم محتوا طراحی شده است و Xbox Game Pass تمرکز خود را بر روی دانلود بازی ها و تجربه آن ها به صورت محلی قرار داده است. بر این اساس، اگر صرفا علاقمند به استریم کردن بازی ها باشید، طبیعتا سونی، گزینه بهتری را برایتان تدارک دیده است. با این وجود، اگر مایل به دانلود و در اختیار داشتن عناوین مدنظر خود بر روی سیستمتان هستید، می توانید Xbox Game Pass را گزینه برتر بدانید.
آینده ی دو سرویس
یکی دیگر از جنبه های حائز اهمیت برای مقایسه PlayStation Now و ایکس باکس گیم پس، آینده آن ها و برنامه ریزی دو کمپانی سونی و مایکروسافت برای ادامه راه هریک از آنهاست. در حال حاضر، سرویس گیم پس، به طور گسترده ای توسط مایکروسافت تبلیغ می شود، به طوری که به یکی از ارکان کلیدی و ضروری کنسول های ایکس باکس تبدیل شده است. این اهمیت تا حدی است که بسیاری از علاقمندان به بازی های ویدیویی، صرفا برای دسترسی به این سرویس، اقدام به خرید کنسول های نسل نهم مایکروسافت می کنند!
از طرف دیگر، PlayStation Now چندان محبوب گیمرهای پلی استیشن نیست و اراده ای نیز برای ایجاد تغییرات رادیکال در آن مشاهده نمی شود. بسیاری بازی های محبوب و جدیدتر سونی، همچنان در این سرویس غایب هستند و امکان استریم بازی های PS5 هم در اختیار مشترکین این سرویس قرار ندارد. بنابراین، در نبرد تبلیغاتی و نیز برنامه ریزی های انجام شده برای آینده، مایکروسافت و سرویس ایکس باکس گیم پس را باید برنده میدان دانست! البته، پیش از این شایعاتی مبنی بر ادغام سرویس های PlayStation Plus و PlayStation Now توسط سونی و ارائه سرویسی واحد که تا امروز با نام پروژه اسپارتاکوس شناخته می شود، وجود دارد. با این وجود، سونی، خود تا کنون هیچگونه اظهار نظری در این خصوص نداشته است.
جمع بندی و مقایسه PlayStation Now و ایکس باکس گیم پس
به طور کلی، باید به این نکته اشاره کرد که هر دو سرویس یادشده، در مقایسه با قیمتی که دارند، خدمات فوق العاده ای را ارائه می دهند. بنابراین، شاید انتخاب یکی از آن ها به عنوان گزینه بهتر، چندان منطقی نباشد. با این وجود، برای گیمرهای علاقمند به استریم کردن بازی ها، سرویس پلی استیشن Now و برای کسانی که به دنبال تجربه جدیدترین عناوین بازار بوده و تمایلی به استریم ندارند نیز، سرویس ایکس باکس گیم پس، گزینه ای منطقی تر به شمار می رود.