در این متن سعی داریم به معرفی تعدادی از بهترین بازی های PS3 تاریخ بپردازیم و به بررسی مختصر هریک از این عناوین بپردازیم.
کنسول پلی استیشن ۳ را می توان یک کنسول فوق العاده در میان نسل های مختلف پلی استیشن دانست. این کنسول، برای نخستین بار، پشتیبانی از دیسک های بلوری را به کنسول های پلی استیشن آورد و دسته های دوال شاک حاضر در آن، به صورت کاملا بی سیم عمل می کردند. همچنین، تکنولوژی پردازشی سریع و قدرتمند این محصول، رندر تعدادی بسیار بالایی از چندضلعی ها را به ارمغان می آورد. با این وجود، آنچه این کنسول را از سایر رقبا متمایز می ساخت، کتابخانه فوق العاده بازی هایی است که برای آن عرضه شد.
بدون شک، برای لیست کردن بهترین بازی های PS3 در طول عمر این کنسول، زمان بسیار زیادی نیاز است. با این وجود، در ادامه این مطلب، به ببرسی تعدادی از برترین عناوین این کنسول خواهیم پرداخت و هریک را به طور مختصر بررسی خواهیم نمود. علاوه بر بازی های انحصاری سونی که همواره از حیث کیفیت سرآمد بوده اند، کنسول پلی استیشن ۳ پذیرای عناوین فوق العاده از سایر توسعه دهندگان بوده است که برای زمان خود، کیفیت خارق العاده ای داشته اند. تعدادی از این عناوین، کمی بعد برای کنسول پلی استیشن ۴ نیز منتشر شد و اکنون بر روی PS5 نیز قابل اجراست.
لیست بهترین بازی های PS3 تاریخ
Batman Arkham City
با عرضه بازی Arkham Asylum، راکستدی توقعات از بازی های ابرقهرمانی را به شدت بالا برد و استاندارد جدیدی را پایه ریزی کرد. با این وجود، نخستین دنباله این بازی، Arkham City با عرضه خود بر روی PS3 توانست حد و مرزها را شکسته و عملکردی خارق العاده را ارائه دهد. در ظاهر، این بازی، صرفا نسخه ای بزرگ از Arkham Asylum بود که محیط های جدیدی را برای جستجو در اختیار کاربر قرار می داد، دشمنان جدید و جزئیات گرافیکی بالاتری را در مقایسه با نسخه قبل در اختیار کاربر قرار می داد. با این حال، آنچه این عنوان از به یکی از برترین بازی های نسل خود تبدیل کرد، بهبودهای فراوان اکشن، گیم پلی بسیار متعادل و لذت بخش و خط داستان فوق العاده ای بود که با پایانی باورنکردنی همراه بود. بتمن آرکام سیتی را باید به راستی ملغمه ای کم نقص از اکشن، مخفی کاری، معما و ماجراجویی دانست که پایه ریز طراحی بازی های ابرقهرمانی کنونی لقب می گیرد.
BioShock
با اولین قدمی که در شهر زیردریایی رپچر (Rapture) گذاشتیم، متوجه شدیم که با دنیای متفاوت و جوی کاملا متمایز با آنچه تا به امروز دیده ایم طرف هستیم. در این آرمانشهر که در ظاهر فوق العاده به نظر می رسید، خیلی سریع اوضاع از کنترل خارج شد و موجوداتی که به تزریق ژن های مختلف معتاد شده بودند و انواع قدرت های عجیب و غریب را در اختیار داشتند، رفته رفته به دردسری دائم برایتان تبدیل شدند. ضمن اینکه بیگ ددی ها به عنوان نشان های اختصاصی و مهم نسخه اول بایوشاک به شمار می رفتند، پیچش های داستان گاه و بیگاه آن نیز آن را به یک شاهکار بی بدیل برای کنسول های نسل هفتم و پلی استیشن ۳ سونی تبدیل کرد.
Dark Souls
علیرغم اینکه آغاز فرآیند تغییر ژانر اکشن فانتزی توسط استودیوی فرام سافتور با بازی Demon’s Souls آغاز شده بود، اما این، Dark Souls بود که توانست نام فرام سافتور را بر سر زبان ها بیندازد. علیرغم اینکه در ظاهر، دارک سولز بخاطر گیم پلی بسیار دشوار و چالش هایی که پیش روی گیمرها قرار می دهد، بر سر زبان ها افتاده است، اما در باطن این عنوان، چیزی بسیار بیشتر از این نهفته است. دنیای دارک سولز پر از محل های مختلف برای جستجو و سیستم گیم پلی فوق العاده ایست که در عین سختی، بسیار بخشنده هم هست و به ازای هر پیشرفت گیمر، جایزه ای را برای او در نظر می گیرد. همین موارد، باعث شده است که استانداردهای ژانر اکشن فانتزی با بهبودهای چشمگیری روبرو شود و با یک بازی تاریخ ساز تبدیل باشیم که منبع الهام بسیاری عناوین ژانر سولزلایک کنونی شد.
The Elder Scrolls 5: Skyrim
فوس، رو، دا! بیایید به عقب برگردیم و ساعت هایمان را بر روی تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۱۱ تنظیم کنیم! زمانی که بتسدا با عرضه جدیدترین نسخه از فرنچایز The Elder Scrolls بر بام دنیا ایستاده بود. علاقمندان به این فرنچایز، از سطح کیفی بالای بازی Oblivion متعجب شده بودند و آن را به عنوان یکی از برترین بازی های تاریخ پذیرفته بودند. با این وجود، اسکایریم توانست خیلی سریع Oblivion را پشت سر گذاشته و خود، به عنوان یکی از برترین عناوین تاریخ، در ذهن ها ماندگار شود. کلیدواژه دنیای اسکایریم و ماجراجویی نوردیک آن، آزادی عمل باورنکردنی، تاثیر فراوان تصمیم گیری ها در داستان و نتیجه گیری آن و البته اژدهاست. جذابیت این بازی تا حدی بود که گیمرهای هر دو نسل بعد از آن نیز بازسازی های نسل هشتم و نهم را دریافت نمودند تا بتوانند در دنیای تکرارنشدنی آن غرق شوند.
Grand Theft Auto
چه خوشتان بیاید، چه نیاید، بازی GTA 5 یکی از تاثیرگذارترین عناوین در دنیای بازی های ویدیویی به شمار می رود. GTA V نمونه ای از بلندپروازی و عمق در طراحی بازی های ویدیویی است که گیم پلی تکنفره تکرارنشدنی را با بخش مالتی پلیر بی نظیر ادغام کرده و باعث خلق ترکیبی به یاد ماندنی شده است. آنچه که باعث ماندگاری این عنوان تا به امروز شده است، بخش GTA Online است که گلچینی از شخصیت های جذاب، گنگ های مختلف و محتوای جدید را در خود ادامه داشته و موفقیت این بازی از سال ۲۰۱۴ تا به امروز را رقم زده است. علاوه بر این که GTA 5 یکی از برترین بازی های پلی استیشن ۳ به شمار می رود، گیمرهای پلی استیشن ۴ نیز به خوبی از این بازی استقبال کرده اند، به طوری که نسخه PS5 بازی نیز تا چندی دیگر روانه بازار خواهد شد.
The Last of Us
در دوران پایانی عمر کنسول پرفروغ پلی استیشن ۳، The Last of Us بهترین اتفاقی بود که می توانست برای این پلتفرم بیفتد! یک عنوان شگفت انگیز که سرآغاز تغییر رویه سونی در کارگردانی بازی های ویدیویی و حرکت این کمپانی به سمت ساخت بازی های فاخر شد. حرکتی که تا به امروز نیز ادامه یافته و موفقیت فراوان تک تک انحصاری های پلتفرم پلی استیشن را به ارمغان اورده است. The Last of Us، خلاقانه و ترسناک است و به خوبی از تمامی توانایی پلی استیشن ۳ برای خلق بهترین کیفیت بصری بهره می برد. همچنین، با رنسانسی که این بازی در داستان سرایی در بازی های ویدیویی رقم می زند، یک تجربه پساآخرزمانی را خلق می کند که آواز قویی درخور برای پلی استیشن ۳ سونی به شمار می رود.