نسل جدید چیپست های پرچمدار کمپانی کوالکام، تراشه Snapdragon 8 Gen 1 شب گذشته به طور رسمی معرفی شده و جزئیات های آن تشریح شد.
سرانجام پس از حرف و حدیث های فراوان، کوالکام از نسل جدید تراشه های خود برای اسمارتفون های پرچمدار اندرویدی رونمایی کرد. این محصول جدید که با روی آوردن به طراحی جدید ARMv9 و تغییر در سیستم نامگذاری، بهبودهای جدیدی را در مقایسه با نسل های پیشین تجربه کرده است. همچنین، برای مشاهده عملکرد این تراشه جدید، زمان چندان زیادی نیاز نخواهد بود، چراکه تا پایان سال جاری می توان شاهد عرضه اسمارتفون های جدید مجهز به این چیپست ها به بازار بود.
مشخصات فنی تراشه Snapdragon 8 Gen 1
سی پی یوی به کار گرفته شده در تراشه Snapdragon 8 Gen 1 همچنان، طراحی سه کلاستره خود را حفظ کرده است، هرچند که طراحی این هسته ها اکنون بر اساس معماری ARMv9 انجام پذیرفته است. بدین ترتیب، هسته قدرتمند این سی پی یو، از نوع Cortex-X2 بوده و در فرکانس ۳ گیگاهرتز عمل خواهد کرد. از سوی دیگر، سه هسته عملکردی دیگر، از نوع Cortex-A710 بوده و با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز کار خواهند کرد. این درحالیست که هسته های به صرفه، از نوع Cortex-A510 بوده و فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز خواهند داشت.
به طور کلی، عملکرد بخش CPU در تراشه های نسل جدید کوالکام، ۲۰ درصد سریع تر از نسل پیشین خواهد بود و مصرف انرژی آن نیز در مقایسه با اسنپدراگون ۸۸۸ حدود ۳۰ درصد کمتر خواهد بود.
در بخش GPU، هسته های جدید Adreno به لطف استفاده از معماری جدید، حدود ۳۰ درصد عملکرد بهتر و ۲۵ درصد مصرف انرژی بهینه تر را ارائه خواهد داد. برای این تراشه ها، کوالکام از سه قابلیت فوق العاده مرتبط با گیمینگ استفاده کرده است که باعث بهبود چشمگیر عملکرد و کارایی آن ها خواهند شد. یکی از این سه قابلیت، قابلیت Adreno Frame Motion Engine است که به GPU اجازه می دهد که بدون استفاده از انرژی بیشتر، نرخ فریم دو برابری را به گیمر ارائه دهد. همچنین، با بهره گیری از این قابلیت، می توان با ثابت نگه داشتن نرخ فریم، توان مصرفی تراشه ها را به نصف تقلیل داد.
همچنین، قابلیت دیگر افزوده شده به بخش گرافیکی تراشه Snapdragon 8 Gen 1 ، قابلیت نورپردازی حجمی است که توسعه دهندگان بازی های ویدیویی، خصوصا برای کنسول ها و PC، بسیار به آن علاقمندند و افکت های نوری فوق العاده ای را رقم می زند. همچنین، قابلیت سایه زنی با نرخ متغیر نیز به شکل بسیار بهتری در این تراشه ها تعبیه شده است تا عملکرد بسیار قابل اتکاتری را در مقایسه با قبل ارائه دهد. برای استفاده هرچه بهتر و بیشتر از این قابلیت ها، کوالکام با تعدادی از بهترین توسعه دهندگان بازی های ویدیویی در دنیا همکاری داشته است.
تراشه های جدید کوالکام همچنین از مودم های جدید و نسل پنجم X65 هم بهره می برد. این مودم ها هم از sub-6 و هم mmWave پشتیبانی کرده و قادر به ارائه حداکثر سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه هستند. همچنین، وای فای ۶ و ۶E نیز در کنار بهبود عملکرد بلوتوث در این محصول پشتیبانی شده و اکنون قابلیت استریم محتوای صوتی Lossless از طریق بلوتوث برای این محصولات فراهم است. کوالکام همچنین با معرفی موتور Trust Management Engine بهبود امنیت چشمگیری را برای تراشه های جدید خود فراهم آورده است و آن را به محصولی بسیار ایمن تر در مقایسه با تراشه های اسنپدراگون ۸۹۸ تبدیل کرده است.
همان گونه که اشاره شد، تراشه های جدید کوالکام، تا پایان سال جاری میلادی به طور تجاری در برخی اسمارتفون های پرچمدار مورد استفاده قرار گرفته و به بوته آزمایش گذاشته خواهند شد، هرچند که انتشار اطلاعات بیشتر در این خصوص، به آینده نزدیک موکول شده است.