بر اساس اخبار و شایعات موجود پیرامون چیپست اسنپدراگون ۸۹۵ ، احتمالا این چیپست ها از معماری چهار نانومتری سامسونگ استفاده خواهند کرد.
هفته گذشته، کوالکام از چیپست های اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس رونمایی کرد که در حقیقیت نمونه ای اوورکلاک شده از اسنپدراگون ۸۸۸ به شمار می رفت که موتور AI جدیدی را نیز در خود می دید. با این وجود، دنباله حقیقی Snapdragon 888، در واقع چیپست اسنپدراگون ۸۹۵ است که احتمالا تا پایان سال جاری رسما معرفی خواهد شد و تکنولوژی پیشرفته تری در مقایسه با نسخه های پیشین خود خواهد داشت.
مشخصات چیپست اسنپدراگون ۸۹۵
چیپست های Snapdragon 888 بر اساس فرآیند ساخت ۵ نانومتری سامسونگ توسعه یافته اند و شایعات حاکی از آن هستند که کوالکام در نسل بعدی چیپست های خود نیز از معماری چهار نانومتری سامسونگ بهره خواهد برد. این اخبار بر اساس اطلاعات اشباع شده از سوی Ice Universe، افشاگر مطرح دنیای موبایل منتشر شده است.
تکنولوژی جدید ۴ نانومتری سامسونگ (Samsung 4LPE/LPP) در حقیقت پیشرفتی مختصر در مقایسه با تکنولوژی ۵ نانومتری پیشین ارائه شده توسط این کمپانی به شمار می رود که اطلاعات چندانی در خصوص آن در دست نیست. اما آنچه می دانیم، آن است که عملکرد بهتر تراشه ها و ابعاد کوچکتر آن ها، از مشخصات محصولات تولید شده با این تکنولوژی به شمار می روند.
چیپست اسنپدراگون ۸۹۵ که با کد SM8450 شناخته می شود، مجهز به مودم های جدید X65 5G کوالکام خواهد بود که آن هم بر اساس تکنولوژی ۴ نانومتری سامسونگ پایه ریزی خواهد شد. همچنین، این تراشه که در تمامی پرچمداران سال آینده اندروید هم حضور خواهد داشت، از سی پی یوهایی مبتنی بر طراحی جدید ARM در کنار پردازنده های گرافیکی Adreno 730 بهره خواهد برد.
همچنین با توجه به اینکه عرضه نسخه های پلاس از تراشه های اسنپدراگون به روندی سالانه برای کوالکام تبدیل شده است، سال آینده نیز می توان اننتظار معرفی چیپست اسنپدراگون ۸۹۵ پلاس از سوی کوالکام را داشت. محصولی که با استفاده از تکنولوژی ۴ نانومتری TSMC ساخته خواهد شد. همین تکنولوژی، احتمالا سال آینده و در تولید چیپست های آیفون های ۲۰۲۲ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بد نیست بدانید که چیپست های A15 Bionic اپل که در آیفون های ۲۰۲۱ به کار گرفته شده اند، از تکنولوژی پنج نانومتری N5P کمپانی TSMC استفاده می کنند که نمونه اصلاح شده تکنولوژی ۵ نانومتری foundry به شمار می رود و عملکرد را تا ۵ درصد ارتقا بخشیده و مصرف انرژی را ۱۰ درصد کاهش می دهد. تکنولوژی N4 هم در حقیقت نمونه بروزشده از N5 به حساب می رود که مساحت قالب آن ۶ درصد کمتر است و در نتیجه، عملکرد و مصرف انرژی را بهبود می بخشد.