بر اساس سابقه تاریخی، سال آینده باید منتظر عرضه کنسول PS5 Pro باشیم. به همین جهت در این متن به بررسی برخی انتظارات از این کنسول میپردازیم.
کنسول پلی استیشن ۵ در دومین سال حیات خود به سر میبرد. علیرغم کمبود قطعات و مشکلات فراوان دیگری که سونی در تامین با آنها روبرو بوده است، اگر به تاریخ نگاه کنیم، اواخر سال آینده میلادی میتوان انتظار عرضه نسخه بازبینی شده این کنسول را داشت. خود سونی به هیچ وجه در خصوص نسخه پرو از پلی استیشن ۵ اظهار نظر نکرده است. با این وجود، با در نظر گرفتن مدت زمان سپری شده بین کنسولهای پلی استیشن ۳ و نسخه اسلیم آن یا PS4 و نسخه Pro آن، میتوان رونمایی از پلی استیشن ۵ پرو را اواخر سال آینده متصور بود.
با این حال، یک کنسول مان نسلی پلی استیشن چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ سونی چگونه میتواند عملکرد کنسولش را ارتقا دهد و طراحی فیزیکی آن را بهبود بخشد؟
امروز در گیفت گیفت به بررسی بهبودهای مورد انتظار نسخه حرفه ای از کنسول نسل نهم پلی استیشن ۵ خواهیم پرداخت.
انتظارات از کنسول PS5 Pro
ابعاد کوچک تر و حذف خمیدگیها
زمانی که ایکس باکس سری ایکس رونمایی شد، همه ظاهر یخچال مانند و مکعبی آن را مسخره میکردند. این قضیه تا جایی پیش رفت که مایکروسافت یخچالی با الهام از این کنسول را روانه بازار کرد. در عوض، پلی استیشن ۵ قد بلندتری داشت و در دو طرف نیز از طراحی خمیدهتری بهره میبرد. این مساله باعث میشود که کاربر برای قرار دادن کنسول روی یک سطح، حتی به صورت افقی نیز با مشکلاتی روبرو شود. شاید در ابتدا، طراحی آینده نگرانه PS5 توجهات بسیاری را به خود جلب کرده باشد. اما گذر زمان باعث شد که یکی از درخواستهای اصلی از سونی برای نسخه بازبینی شده آن، بازگشت به همان طراحی قدیمی و کاربردیتر کنسولها باشد.
فضای ذخیره سازی بیشتر
کنسول پلی استیشن از یک حافظه NVMe SSD استفاده میکند که طرفیت آن به طرز باورنکردنی کم است. ظرفیت این حافظه ۸۲۵ گیگابایت است که پس از کسر شدن حجم سیستم عامل و سایر فایلهای ضروری به تنها ۶۶۷ گیگابایت میرسد. بر این اساس، یک نسخه بازبینی شده از این کنسول میتواند حداقل یک ترابایت فضای مفید را در اختیار کاربران قرار دهد. با این وجود، نسخه دو ترابایتی از این کنسول میتواند گزینه ایده آلی برای خرید باشد.
در نسل نهم کنسولهای ویدیویی اندازه فایل بازیها بسیار بزرگ است. بنابراین، حذف کردن یک یا چند بازی برای نصب عنوانی جدید نمیتواند رویکردی مناسب برای کنسول باشد که لقب Pro را به دوش میکشد!
ارتقای سادهتر حافظه
نصب حافظه NVMe خارجی بر روی ایکس باکس سری ایکس کار بسیار سادهای است. برای ان کار تنها کافیست حافظه را خریداری کرده و در جایگاه مخصوصش در پشت کنسول جا بزنید. این کار برای پلی استیشن ۵ به امری طاقت فرسا تبدیل میشود. به طوری که پس از خرید حافظه، باید درایوی خارجی با سیستم تهویه هم خریداری شود و پس از باز کردن قاب کنسول، حافظه در جای خود قرار گیرد. سونی میتواند در پلی استیشن ۵ پرو این مراحل را حذف کند و همان سادگی ایکس باکس سری ایکس را به کاربران اعطا کند.
شارژدهی بهتر دستههای دوال سنس
در عملکرد خارق العاده دستههای دوال سنس هیچ شکی نیست. با این حال، این قضیه در خصوص باتری این دستهها صادق نیست! چراکه پس از تنها چند ساعت کار با این دستهها باید آنها را به شارژر متصل کنید. این بهبود البته پیش از عرضه کنسول میان نسل سونی نیز امکان پذیر است، با این حال رونمایی این کنسول با دستههایی با عمر بالاتر میتواند نگرش بسیار مثبتی نسبت به آن ایجاد کند.
در کنار شارژدهی بالاتر باتری، استفاده از باتریهای جداشونده در این دستهها نیز میتواند رویکردی صحیح برای نسخه حرفه ای PlayStation 5 باشد. در این صورت، با تمام شدن شارژ یکی از باتریها، بتوان آنها را سریع با باتریهای جدید جایگزین کرد.
البته افزودن کلیدها و تریگرهای جدید به دستههای دوال سنس هم همواره گزینه مطمئنی است و میتواند عملکرد حرفه ایتر و بهتری را برای آن به ارمغان بیاورد.
در گیفت گیفت بخوانید: بهترین دسته های PS5 در سال ۲۰۲۱ که می توانید خریداری کنید
رزولوشن ۴K واقعی
سالهاست که گیمرهای کنسولهای ویدیویی با وعده رزولوشن ۴K واقعی در حال سپری کردن زمان هستند و باید صادقانه بگوییم که این امر، هنوز امکان پذیر نشده است. با وجود اینکه کنسولهای جدید قادر به ارائه رزولوشن ۴K واقعی هستند، اما اکثر عناوین همچنان گزینهای را برای تجربه بازی با رزولوشن یا نرخ فریم بالاتر پیش روی گیمرها قرار میدهند. بنابراین، در صورتی که بخواهید بازی مورد علاقه خود را با رزولوشن ۴K تجربه کنید، احتمالا باید قید نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه را بزنید و به نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه قناعت کنید. این امر، هرگز به مذاق گیمرهای حرفه ای این کنسول خوش نخواهد آمد. خصوصا علاقمندان به بازیهای اکشن سریع که نرخ فریم بالاتر بازی برایشان یک نعمت است! بنابراین PS5 Pro باید بتواند نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه و رزولوشن ۴K را به طور همزمان در اختیار گیمرها قرار دهد. برای این کار، احتمالا نیاز به کارت گرافیک قدرتمندتر و گرانقیمتتری خواهد بود که قیمت نهایی کنسول را نیز افزایش خواهد داد. با این وجود هزینه کردن این مبلغ برای نسخه حرفه ای از یکی از بهترین کنسولهای تاریخ قطعا قابل قبول خواهد بود.
سر و صدای کمتر
آخرین مورد در لیست انتظارات از PS5 Pro به اندازه موارد پیشین جدی نیست. چون صدای اضافی کنسول جدید سونی اساسا در مقایسه با پلی استیشن ۴ کمتر است. با این وجود، کاهش همین صدا نیز میتواند به تمرکز بیشتر گیمرها کمک شایانی کند. این صدای خروجی صدای فن کنسول نیست. بلکه صدایی است که از خازنها و سیم لولههای کنسول به گوش میرسد. برای شنیدن این صدا کافیست یک بازی با گرافیک بالا را بر روی PS5 اجرا کنید تا متوجه صدای جیر جیر درون کنسول شوید. همانگونه که اشاره شد، این صدای اضافی به هیچ وجه آزادهنده نیست. خصوصا اگر با صدای معمولی به تجربه بازی بپردازید. با این وجود، شاید با انجام کاری ساده نظیر تعویض خازنها بتوان این مشکل را به سادگی رفع کرد.
شما در خصوص کنسول میان نسل پلی استیشن ۵ پرو چه نظری دارید؟ به نظر شما سونی چگونه میتواند PS5 را به کنسولی بهتر تبدیل کند.