بر اساس تایید رسمی مایکروسافت، تاریخ انتشار ویندوز ۱۱ روز پنجم ماه اکتبر بوده و قیمت آن نیز رایگان خواهد بود.
با توجه به جزئیات رسمی تایید شده توسط مایکروسافت، جدیدترین نسخه از سیستم عامل ویندوز مایکروسافت، زودتر از آنچه انتظار داشتیم منتشر خواهد شد. با این وجود، ممکن است برخی قابلیت های مدنظرمان، از ابتدا در آن حضور نداشته باشد. Windows 11 در تاریخ ۵ اکتبر، یعنی کمی بیش از یک ماه دیگر رسما منتشر خواهد شد و به طور رایگان در اختیار تمامی کاربران ویندوز ۱۰ و سایر مشتریان قرار خواهد گرفت.
در گیفت گیفت بخوانید: Windows 11 به طور رسمی معرفی شد – بررسی مشخصات و قابلیت ها
جزئیات بیشتر از تاریخ انتشار ویندوز ۱۱
همانند رویه ای که مایکروسافت برای ویندوز ۱۰ پیش گرفت، در Windows 11 نیز اولویت این کمپانی، دستگاه های جدید است. به این ترتیب، در صورتی که سیستم شما به ویندوز ۱۰ مجهز باشد، ممکن است در روز انتشار سیستم عامل جدید، قادر به آپگرید آنی آن نباشید و این کار، به هفته ها و ماه های بعد موکول شود. فرآیند ارتقای نسخه ویندوز، توسط دستیار آپدیت ویندوز (Windows Update Assistant) انجام خواهد شد و کاربران ویندوز ۱۰ از همین طریق از امکان ارتقای سیستم عامل خود باخبر خواهند شد.
نیاز است دقت کنید که برخی قابلیت های Windows 11 در روز انتشار در دسترس نخواهند بود. به عنوان مثال، یکی از مهم ترین قابلیت های این سیستم عامل، یعنی اجرای اپلیکیشن های اندروید، در ابتدا قابل استفاده نخواهد بود و کمی پس از انتشار این سیستم عامل، ابتدا برای کاربران Windows Insider و سپس برای سایر کاربران عرضه خواهد شد. ویندوز ۱۱ همچنین در پشتیبانی از Direct Storage نیز گام های بزرگی برداشته است. پشتیبانی از این قابلیت به گیمرها اجازه خواهد داد که از کارت گرافیک اختصاصی سیستم برای ارتباط مستقیم با حافظه استفاده شود. این ویژگی در عمل، سی پی یو را از مسیر کارت گرافیک و حافظه خارج کرده و سرعت پردازش اطلاعات را به طور چشمگیری ارتقا می دهد. مشابه این قابلیت، در کنسول های نسل جدید ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ قابل مشاهده است. مایکروسافت البته تصمیم دارد از این ویژگی در آینده ویندوز ۱۰ نیز پشتیبانی کند.
سیستم مورد نیاز بروزشده Windows 11
در کنار تایید تاریخ انتشار ویندوز ۱۱ ، مایکروسافت مدتی پیش همچنین سیستم سخت افزاری مورد نیاز برای اجرای صحیح این سیستم عامل را نیز بروزرسانی کرد. این امر به دلیل ایردات مشاهده شده در اپلیکیشن Health Check بود که باعث می شود دسته بزرگی از سیستم های مدرن، توسط ویندوز ۱۱ به عنوان “تطابق ناپذیر” شناخته شوند. بخش بزرگی از این امر، به دلیل پشتیبانی از TPM 2.0 است که معمولا در اکثر مادربردهای جدید، غیرفعال است. این به آن معنا خواهد بود که ممکن است مجبور شوید برای نصب ویندوز ۱۱ بر روی سیستم خود، تنظیمات BIOS را دستکاری کنید.
بر این اساس، سیستم عامل اعلام شده از سوی مایکروسافت برای پشتیبانی از ویندوز ۱۱ به شرح زیر خواهد بود:
- CPU: 64-bit 1GHz dual-core processor
- RAM: 4GB
- Storage: 64GB
- Additional: TPM 1.2 chip
با در نظر گرفتن این نکته، مایکروسافت اعلام کرده است که نصب و آپگرید ویندوز ۱۱ از طریق فایل ISO رسمی آن به صورت رایگان انجام خواهد شد. با این وجود، این کمپانی همچنین اعلام کرده است که ممکن است برخی آپدیت ها و بسته های امنیتی، از دسترس کاربران خارج شود!